سیدمجتبی حسینی در توضیح عبارت «وَكَذَلِكَ أَنْزَلْنَاهُ حُكْمًا عَرَبِيًّا» بیان کرد: عجمی یعنی بیان نادرست و ناگویا ولی عربی یعنی زبان گویا و واضح. اگر میگویند زبان اهل بهشت عربی است و زبان اهل جهنم عجمی است به همین معناست یعنی اهل جهنم بلد نیستند حرف بزنند و بیانشان ضعیف است.
حجتالاسلام عباسی خراسانی ضمن اشاره به آیاتی از سوره بقره تصریح کرد: در زمان قدیم در میان امتها رسمهای مختلفی بود از جمله وقتی مردی مرحوم میشد خانم را با شوهرش دفن میکردند، گاهی اوقات طوری بود که حق ازدواج نداشتند یا بعضی اوقات زن را داخل خانه حبس کردند و زنان حق خروج نداشتند، اسلام همه اینها را تعدیل کرد.
آیتالله ابوالقاسم علیدوست ضمن نقد جریان قرآنبسندگی، به بررسی مدعیات این جریان پرداخت و گفت: آنقدر با عنوان روایت از افراد مختلف اسرائیلیات و مسیحیات و خرافههای بافتنی آمده است که به قرآنیون فضا میدهد ادعای خود را مطرح کنند.
استاد سطح خارج حوزه علمیه با بیان اینکه برخی کتب دعانویسی و عرفانی نامعتبر، بازکردن دکان و مصداق کاسبی است، گفت: خیلی از این کتابها کاسبی است زیرا باب طبع عوام است ولی اگر کتاب علمی بنویسی صد نفر هم ممکن است نخرند.
آیتالله سیدجعفر سیدان گفت: معصوم است که به بطون آیات آگاهی دارد و حامل قرآن است و بر تأویلات اشراف دارد. گاهی افرادی در این زمینه ادعایی مطرح میکنند و میگویند این مطلب تأویل آیه است؛ این تأویلات به درد خود شخص میخورد و برای ما حجت نیست.
آیتالله سیدمصطفی محققداماد ضمن اشاره به رابطه معرفت به خدا و ارتباط با خدا به توضیح درباره داستان چهار نفر از انبیای الهی که دعای آنها موجب اجابت قرار گرفت پرداخت.
آیتالله احمد عابدی، استاد سطح خارج حوزه علمیه ،با بیان اینکه حقیقت توبه یعنی ترک گناه و پشیمانی از انجام آن، گفت: انسان باید از روی نادانی گناه کرده باشد تا توبه او پذیرفته شود و کسی که عالمانه گناه کند توبه او پذیرفته نیست.
همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان سلسله جلسات تفسیر قرآن از سوی آیتالله هادوی تهرانی در بیت مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی (ره) برگزار میشود.