جلد پنجم کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم منتشر شد
کد خبر: 4116606
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۷

جلد پنجم کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم منتشر شد

جلد پنجم کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» منتشر شد. در این جلد ترجمه و تفسیر سوره‌های کهف، مریم، طه، انبیاء، حج، مومنون، نور‌، فرقان آمده است.

جلد پنجم کتاب تفسیر معاصرانه قرآن کریم منتشر شد

به گزارش ایکنا، جلد پنجم کتاب «تفسیر معاصرانه قرآن کریم» همانند جلدهای قبلی به سرویراستاری سیدحسین نصر و با ترجمه انشاالله رحمتی منتشر شد.

در این جلد ترجمه و تفسیر سوره‌های کهف، مریم، طه، انبیاء، حج، مومنون، نور‌، فرقان آمده است. تفسیر ماجرای اصحاب کهف‌، همراهی موسی و خضر و ذوالقرنین در سوره کهف و همچنین بیان تفصیلی ولادت حضرت عیسی از مریم باکره در سوره مریم و داستان موسی و فرعون در سوره طه از مطالب خواندنی این جلد از تفسیر است.

از جمله دیگر مطالب این جلد، بحث مستوفای نویسندگان در پاسخ به شبهه‌ای است که در جهان غرب به آیات شیطانی معروف است. در تفسیر سوره نور بحث محققانه و بدیعی در نقد حد سنگسار آمده است. تفسر آیه نور از منظر فلسفی و عرفانی نیز از مباحث جذاب جلد پنجم است.

این تفسیر هر چند به زبانی معاصرانه و بر مبنای عالی‌ترین سطح پژوهشی به رشته تحریر درآمده است، لیکن سیر آن بر مبنای تحقیقات محققان و مستشرقان غربی یا روشنکفران مسلمان غربزده تعیین نشده است؛ ‌چه ممکن است اینان قرآن کریم را چونان متنی دارای اهمیّت دینی بررسی کنند، ولی آن را کلام راستین خداوند ندانند. این تفسیر بر مبنای ایمان به معصومیّت قرآن کریم، و با مراجعه روش‌مند به سنت اسلامی کلاسیک و به ویژه تفاسیر معتبر سنیّان و شیعیان بر این متن مقدّس تألیف شده است.

هدف این است که خواننده را با شیوه‌های علمی مختلف فهم و تفسیر قرآن از جانب مسلمانان، به مدت چهارده قرن آشنا کند. در عین حال به خواننده کمک می‌کند تا از آن سنت ریشه‌دار فهم و تفسیر قرآن برای پاسخگویی به پرسش‌های دینی و معنوی خویش یاری بگیرد.

نویسندگان در مقام تفسیر، بسیاری از آیات از پرسش‌های انسان امروز که تجربه زیستن در دنیای مدرن را دارند، غفلت نکرده‌اند. هم در پرتو خود قرآن کریم و هم در پرتو سنت عقلی و معنویت اسلامی که در دامان این متن بالیده است، پاسخ‌های خردپسندی برای آن پرسش‌ها به دست می‌دهند. برای مثال در مباحثی مانند تعدد ادیان، نسبت میان اسلام و دیگر ادیان ابراهیمی، وحدت مذاهب اسلامی، وجاهت اخلاقی شریعت اسلامی، این شیوه خردپسندانه کاملاً مشهود است.

به لحاظ روش تحقیق، ارجاعات درون متنی و بیان ارتباط میان آیات تفسیر قرآن به قرآن، می‌توان این اثر را اثری کاملاً کلاسیک دانست.

این مجموعه در ده جلد، به علاوه جلد دیگری که به جستارهای «پیوست» اختصاص دارد و نوعی تفسیر موضوعی است، انتشار خواهد یافت.

انتهای پیام
captcha