قرائت پیوسته‌ قرآن همان مطالعه اخلاق و اوصاف پیامبر(ص) است
کد خبر: 4122806
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های ایلام:

قرائت پیوسته‌ قرآن همان مطالعه اخلاق و اوصاف پیامبر(ص) است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ایلام گفت: از آنجا که اخلاق، اوصاف و آداب زندگی پیامبر(ص) همان قرآن کریم است، قرائت پیوسته قرآن کریم همان مطالعه اخلاق، اوصاف و آداب زندگی پیامبر خاتم است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی‌نیا، مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای استان ایلامحجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا حسینی‌نیا، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان در گفت‌وگو با ایکنا از استان، اظهار کرد: بر اساس آیه شریفه ۱۰۷ سوره انبیاء؛ «وَ ما أَرْسَلْناکَ إِلاَّ رَحْمَةً لِلْعالَمین‏»، مبعث پیامبر(ص)، نه فقط برای پیروان آن جضرت بلکه برای همه جهانیان رحمت است و مبعث حاوی پیام‌های متعدد در ابعاد مختلف اخلاقی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، علمی و عقلی است، و مهم‌ترین پیام‌های اساسی مبعث، توحید، نفی مظاهر شرک و همه طواغیت، گسترش مکارم اخلاقی و دعوت به عقلانیت و علمانیت است.

وی گفت: آیه ۱۸ سوره زمر؛ «الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ‏ أُولئِکَ الَّذینَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الْأَلْباب‏؛ به سخن گوش فرامى‏‌دهند و بهترین آن را پیروى مى‏‌کنند؛ اینانند که خدایشان راه نموده و اینانند همان خردمندان»، پیروان ادیان توحیدی و غیر توحیدی باید ابتدا سخنان آن حضرت را استماع کنند و آنگاه با نیروی عقل و قوه سنجش راه درست را انتخاب نمایند و از اهداف مهم بعثت پیامبر بهره‌مند شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام تاکید کرد: انسان در همه زمان‌ها نیازمند اجرای عدالت، عمل به قوانین مبتنی بر سرشت آدمی است، جریان پیامبر خاتم و کتاب او قرآن کریم، مانند جریان خورشید و ماه است و چنانکه خورشید و ماه هر روز نور تازه‌ای را به زمین می‌تابانند، قرآن کریم و دستورات پیامبر(ص) همچنان تازه است، آنچه در زمان تغییر کرده ابزار است و نه مبانی و اصول، باید ابزار را برای رسیدن انسان به هدف از بعث که کمال انسان است بکار گرفت.

حسینی‌نیا تاکید کرد: از آنجا که گفتار، کردار و سیره انسان کامل دلیل و حجت خدای متعال است، عمل به تمامی دستورات صریح و صحیح او می‌تواند نقش مهمی در کمال و سعادت انسان ایفا نمایند و پیمودن مسیر تکامل که هم تضمین‌کننده رفاه دنیوی و هم سعادت اخروی باشد، بدون آن ممکن نیست.

وی ادامه داد: خدای متعال بر اساس آیه نورانی ۲۱ احزاب؛ «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی‏ رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ هر آینه براى شما در زندگى رسول خدا سرمشق نیکوئى است»، پیامبر خاتم را الگوی نیکو معرفی کرده و سیره حضرت در تمامی فضائل اخلاقی برای همه انسان‌ها در همه عصر‌ها الگوست و مهمترین آن‌ها تواضع و فروتنی، احترام به هم نوعان با هر دین و مسلک، امانتداری و صداقت، عدالت خواهی و عدالت گستری، احترام به همسران و فرزندان و ... است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ایلام با تاکید بر اینکه همه مناسک دینی به نوعی با زندگی اخلاقی گره خورده است، تصریح کرد: به طور مثال قرآن کریم؛ نماز را مایه اجتناب از فحشا و منکر دانسته است، بنابراین تمامی مناسک دینی از نماز گرفته تا روزه، خمس، زکات، حج؛ جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری، همه و همه در صدد گسترش فضائل اخلاقی و زندگی اخلاقی هستند.

حسینی‌نیا تاکید کرد: امروزه جامعه مسلمانان به وحدت، انسجام درونی، عمل به قرآن کریم و سیره عملی پیامبر(ص) در فضائل اخلاقی، ولایت‌پذیری و حرکت در مسیر قانون، پرهیز از بی عدالتی و دوری از هر گونه ظلم، نوع دوستی، ایثار و از خودگذشتگی، حرکت جهادی برای پیشرفت و آبادانی، داشتن بصیرت و دشمن شناسی و ایجاد روحیه امید و نشاط در دل جوانان، تشویق آن‌ها به فعالیت جهادگونه در عرصه‌های علمی است.

وی با تاکید بر اینکه شناخت الگو‌های رفتاری و عینی نقش تعیین‌کننده‌ای در پیروی از آن‌ها دارد، تاکید کرد: شناخت پیامبر خاتم به عنوان آورنده کامل‌ترین و جاوادنه‌ترین کتاب آسمانی و مطالعه تمامی مراحل زندگی آن حضرت، چه پیش از بعثت و چه پس از آن، پیش از هجرت و پس از آن و شناخت رابطه آن حضرت با کشور‌های خارجی و قبایل و طوایف، با جوامع مختلف همه و همه می‌تواند در زندگی فردی و اجتماعی ما انسان‌ها نقش مهمی را ایفا کند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان ادامه داد: از آنجا که اخلاق، اوصاف و آداب زندگی پیامبر همان قرآن کریم است، قرائت پیوسته قرآن کریم همان مطالعه اخلاق، اوصاف و آداب زندگی پیامبر خاتم است، شخصیت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم مستجمع همه اخلاقیات، اوصاف و آدابی است که مرور آن‌ها مایه تکامل و ترقی انسان در همه جوانب و ابعاد مختلف زندگی است، پیامبر (ص) نیز قبل به بعثت به بیست صفت برجسته متصف بود که عبارتند از: امین، راستگو، ماهر، با اصالت، شریف، والا مقام، سخنور، خردمند، با فضیلت، عبادت پیشه، بى‌اعتنا به دنیا، سخاوتمند، دلیر و جنگاور، قانع، فروتن، بردبار، مهربان، غیرتمند، صبور، سازگار و نرمخو. ایشان با هیچ منجّم و کاهن و پیشگویى درنیامیخت.

عضو هیئت علمی گروه قرآن و حدیث دانشگاه ایلام تاکید کرد: وجود آن حضرت پس از بعثت نیز در چهارمین آیه سوره قلم از قرآن کریم به عنوان دارنده خلق عظیم شمرده شده است؛ «وَ إِنَّکَ لَعَلى‏ خُلُقٍ‏ عَظیم‏» و جامعه امروزی ما هم بیش از پیش به اخلاق، اوصاف و آداب پیامبر(ص) نیازمند است تا بتواند به اهداف از پیش تعیین شده از خلقت انسان برسد.

انتهای پیام
captcha