به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از ایلام، به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، علی محمدنیاکان، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ایلام امروز در سومین جشنواره صنعت چاپ استان ایلام، اظهار کرد: استان ایلام در حوزه صنعت چاپ دارای ظرفیتها و توانمندیهای زیادی است که همجواری با کشور عراق از مهمترین این ظرفیتها به شمار میرود .
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر حرکتهای بسیار خوبی در حوزه صنعت چاپ صورت گرفته است، افزود: با توجه به اینکه دنیای امروز شاهد ظهور فناوریهای جدید در عرصههای مختلف به ویژه صنعت چاپ است، لازم است که این حوزه نیز خود را با نیازهای استان بهروز کند .
محمدنیاکان اضافه کرد: صنعت چاپ هنوز جایگاه خود را در جهان به عنوان یک صنعت قوی حفظ کرده و صنعتگران حوزه چاپ در استان ایلام باید با ایجاد ارتباط و تعامل سازنده در جهت ارتقای صنعت چاپ این استان تلاش کنند .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام عنوان کرد: کشور عراق در همسایگی استان یک ظرفیت عظیم در حوزه فعالیت و رونقبخش صنعت چاپ استان به شمار میرود که باید در این زمینه متصدیان حوزه صنعت چاپ استان، با همکاری و حمایتهای مسئولان در این خصوص گام بردارند که به طور قطع در رونق این بخش مؤثر و مفید خواهد بود .
«حمیدرضا عبدی» نماینده چاپخانهداران استان ایلام، نیز در این مراسم، اظهار کرد: 11 شهریورماه هرسال، روز ملی صنعت چاپ، یادآور همت و تلاش پیشکسوتان کارگران و تمام دستاندرکاران حوزه چاپ است که وارث بیش از صدسال فعالیت در این حوزه هستند .
وی با بیان اینکه صنعت چاپ استان روزبهروز با مشکلاتی در زمینههایی از جمله عدم رونق بازار، عدم عرضه و تقاضا، عدم نقدینگی و عدمحمایت دستگاههای مربوطه مواجه هستند، افزود: با توجه بالا بودن هزینههای سرسامآور این صنف و نیاز به سرمایههای هنگفت، درآمد چاپخانهداران استان، کفاف هزینههای اداره چاپخانهها نخواهد بود .
عبدی با تأکید بر نگاه پیشرفتانه مسئولان استان و ذیربط در حوزه صنعت چاپ، یادآور شد: در ادارات استان از عدم کیفیت چاپ در استان گلهمند هستند اما باید گفت که دستگاههای این صنعت که در سطح استان وجود دارد از لحاظ کمی و کیفی مناسب هستند و قابل رقابت با سایر استانهای کشور میباشند .
نماینده چاپخانهداران استان ایلام بابیان اینکه ما میتوانیم و نشان هم دادیم که در این حوزه، دارای ظرفیتهای بسیار مناسبی هستیم، ابراز کرد: سازمانهای تأمین اجتماعی، سازمان صنعت و معدن و تجارت به عنوان نهادهای حمایتی و همچنین اتاق اصناف نقش مهمی در راستای حمایت از صنعت چاپ استان دارند .
وی با تأکید بر اینکه بالغ بر یک هزار به صورت مستقیم و غیرمستقیم در عرصه صنعت چاپ استان فعال هستند، گفت: ادارات استان باید همکاری دلسوزانه این با متصدیان این حوزه داشته باشند و کارهای چاپی دستگاهها و نهادهای مختلف، به چاپخانههای استان واگذار شود و از واگذاری امورات چاپی به چاپخانههای خارج از استان خودداری شود .
عبدی تصریح کرد: با توجه به بعد مسافت استان از مرکز، هزینههای حمل کاغذ بسیار زیاد خواهد بود، هزینه بسیاری از کارهای چاپی نیز که در استان انجام میشود توسط ادارات به موقع پرداخت نمیشود و گاها بعد از شش ماه به چاپخانهها پرداخت میشود .
نماینده چاپخانهداران استان ایلام ابراز کرد: همکاران صنعت چاپ استان تنها با عشق به این صنعت فعالیت میکنند، بسیاری از همصنفیهای ما، از بیماریهای مختلف رنج میبرند، کارفرمایان این حوزه یک بیمه مستقل ندارند و در این خصوص از طرف هیچگونه نهادی حمایت نمیشوند .
وی گفت: استان ایلام یک استان مرزی و همسایه با کشور عراق است که باید در این زمینه مسئولان استانی وارد عرصه شوند و با ایجاد روابط با استانهای همجوار در کشور عراق زمینه برای انجام کارهای چاپی و ارائه خدمات به این کشور فراهم کنند .
عبدی اظهار کرد: در شهرستانهای استان صنف چاپخانهداران با دیگر اصناف تداخل صنفی دارند، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستانها نیز آنگونه که باید و شاید همکاری و نظارتی در این زمینه ندارند، باید چاپخانه دارای مجوز به دستگاههای مختلف اداری و نهادهای مختلف استان معرفی شوند که کار صنعت چاپ بهخوبی به گردش درآید .
وی در پایان تصریح کرد: عشق به صنعت چاپ با زیاد مشکلات این حوزه، انگیزه ما را برای کار از بین نبرده و حتی مؤثر درروند کاری ما در این حوزه است، اما شرمنده خانوادههایمان هستیم که امید است که به لطف خداوند و مسئولان، شاهد رونق در این حوزه باشیم .
یادآور میشود در سومین جشنواره صنعت چاپ ایلام از ۵۱ نفر از چاپخانهداران، کارگران و سرمایهگذاران حوزه صنعت چاپ این استان با حضور مسئولان اجرایی و فرهنگی تجلیل شد .