کد خبر: 3475042
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳
خدامرادی خبر داد:

بهره‌مندی 14 هزار دانش‌آموز و قرآن‌آموز از کلاس‌های قرآن

گروه اجتماعی: موسس انجمن قرآن و نهج‌البلاغه استان ایلام به تشکیل 120 کلاس مستمر قرآن در سطح استان اشاره کرد و گفت: در طول 12 سال گذشته 14 هزار دانش‌آموز و قرآن‌آموز را آموزش داده‌ایم که این افراد در سنین و در مقاطع مختلف تحصیلی و حتی بعضا بیسواد نیز حضور داشتند.

فرج‌اله خدامرادی امروز در گفت و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از ایلام، اظهار کرد: ‌همزمان با رسیدن به سن تکلیف، فعالیت‌های قرآنی‌ام را آغاز کردم که در دوران قبل از پیروزی انقلاب در کلاس‌های تجوید و روخوانی قرآن‌کریم شیخ کحیا، حجج‌الاسلام تعمیرکاری، سلطانی و ابوالقاسم واسطی حضور فعال داشتم.
وی با بیان اینکه در دوران رژیم ستم‌شاهی آموزش مسائل دینی و اسلامی و کلاس‌های قرآن به شدت مورد مخالفت بود افزود: با توجه به آن شرایط، مجبور بودیم برای آموزش و برقراری کلاس‌های قرآن به خارج از شهر برویم و البته نباید فراموش کرد که آموزش‌های قرآنی محدود بودند چرا که تحت نظر ماموران رژیم بودم.
این مدرس قرآن اضافه کرد: نوجوانی 12 یا 13 ساله بودم که ماموران ساواک مرا بازداشت کردند و با تذکر دادن و تهدید کردن که دیگر حق نداری به دیگران قرآن بیاموزی می‌خواستند مرا از ادامه کلاس‌هایم منصرف کنم ولی به لطف خدا و کمک قرآن تحت تاثیر آن تهدیدها قرار نگرفتم و سعی کردم محیط های دیگری را برای آموزش قرآن در نظر بگیرم.
خدامرادی با اشاره به اینکه در دوران راهنمایی و دبیرستان چون فرزندان ساواکی‌ها در مدرسه‌یمان بودند مرا تحت نظر داشتن که مبادا به دیگران نماز و قرآن آموزش دهم خاطرنشان کرد: به همین دلیل یک بار دیگر به شهربانی و بخش ضداطلاعات شهربانی احظار شدم، در دوران دبیرستان، مجبور بودم کلاس‌های آموزش قرآن را به کوه‌های اطراف شهر منتقل کردم این در حالی بود که مرتب تحت نظر بودم.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مدارس، تدریس قرآن و بینش اسلامی داشتیم و به صورت رسمی معلم آموزش و پرورش بودم و در لابه لای تدریس دروس دینی و عربی، قرآن نیز تدریس می‌کردم تا اینکه در اسفند ماه سال 82 با فراخوانی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار شد انجمن قرآن ایلام تشکیل شود که بعد از فراخوان و تشکیل جلسه بیشترین رای را کسب کردم ولی متاسفانه تشکیل انجمن تا سال 84 به تعویق افتاد تا اینکه در آن سال انجمن قرآن استان ایلام احیاء شد.
این فعال و معلم قرآن یادآور شد: مدت فعالیت در انجمن قرآن 2 ساله بود ولی به این 2 سال بسنده نکردم و بعد از آن نیز مجددا رای‌گیری انجام شد و باز هم بالاترین آرا را کسب کردم که از آن زمان تاکنون در خدمت قرآن و فعالیت در زمینه قرآن‌آموزی هستم.
خدامرادی با بیان اینکه در سال 84 چون تشکیلات ما فقط مختص ایلام بود به فکر استانی شدن انجمن افتادیم تا اینکه انجمن قرآن و نهج البلاغه استان ایلام را نیز در شهرستان‌ها فعال کردیم گفت: در سال 82 که بنا به نیاز مبرم جامعه و به منظور ترویج و گسترش فعالیت‌های قرآنی از طرف ارشاد اسلامی استان ایلام انجمن قرآن شکل گرفت و تا سال 84 وقفه‌هایی داشت در این مدت کلاس‌هایی را سازماندهی کردیم، مربی انتخاب کردیم، نخبگان قرآنی را دعوت کردیم و از تجربیات اساتید بهره بردیم.
وی با اشاره به اینکه در سال 86 انجمن قرآن و نهج‌البلاغه رسما ثبت قانونی شد گفت: در سال 84 و با آغاز کلاس‌ها 10 تا 15 نفر بیشتر حضور نداشتند که در رشته‌های تجوید، روخوانی، روانخوانی، قرائت، تفسیر حفظ و احکام دینی و اسلامی و کتاب شریف نهج‌البلاغه در مساجد، حسینیه‌ها و تکایا، منازل و بعضا مراکز آموزشی فعالیت داشتیم و تا سال 88 تعداد کلاس‌های ما به مرز 80 کلاس رسید در آن سال طبق دستورالعمل ابلاغی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر خصوصی شدن انجمن‌ها و تبدیل به موسسات، انجمن قرآن و نهج‌البلاغه ایلام به موسسه «قرآن و عترت فجر استان ایلام» تغییر نام یافت و در سال 91 تحت همین نام ثبت قانونی شد.
خدامرادی اظهار کرد: در طول 12 سال نزدیک به 200 کلاس دایر کردیم و در سطح استان از مرکز شهر ایلام گرفته تا دور افتاده‌ترین روستاها، کلاس‌های آموزشی را دایر کردیم، نزدیک به 180 مربی با موسسه ما همکاری کرده‌اند و الان با حدود 120 مربی در حال فعالیت هستیم که در این مدت 14 هزار دانش‌آموز و قرآن‌آموز را آموزش دادیم که این افراد در سنین و در مقاطع مختلف تحصیلی و حتی بعضا بیسواد نیز حضور داشتند.
این فعال قرآنی با بیان اینکه در حال حاضر در هر شهرستان یک رابط قرآنی داریم عنوان کرد: این رابط‌ها کلاس‌های قرآن را در منازل خود برپا می‌کنند که نباید فراموش کرد که الان استقبال از کلاس‌های قرآن آموزی نسبت به سنوات گذشته شدت یافته است و البته این استقبال در بین خانم‌ها شدت بیشتری دارد.
وی به برگزاری 30 اردوی پژوهشی و تحقیقی به خارج از استان و 500 اردوی درون استانی اشاره و اضافه کرد: از سال 87 تا 90 یک دستگاه خودرو پیکان امانی از سوی آموزش و پرورش استان در تحویل موسسه ما بود که با همان خودرو کلاس‌های قرآن در سطح استان را اداره می‌کردیم .
خدامرادی تاکید کرد: باید برنامه‌های متنوع و به روز برای ترویج بیشتر قرآن در سطح جامعه از سوی موسسات قرآنی در نظر گرفته شود و حتی آیتم‌های تشویقی برای قرآن آموزان در سنین پایین در نظر باشد.
این فعال و مدرس قرآن با اشاره به اینکه نقش مادر در خانواده‌ها با توجه به هجوم و تهاجم فرهنگی دشمنان و گسترش فضاهای مجازی در عصر جدید بیش از پیش سنگین‌تر است تاکید کرد: دشمنان، نسل جوان و فرزندان ما را تحت تاثیر برنامه‌های خود قرار داده‌اند که نقش خانواده و به ویژه مادران در راس آن بسیار حائز اهمیت است.
وی به تشکیل 120 کلاس مستمر قرآن در سطح استان اشاره و بیان کرد: از روز اول فعالیتم در حوزه قرآن معتقد بودم که کار قرآنی باید مستمر باشد و در حال حاضر با وجود فشارهای اقتصادی ولی به لطف خدا و فضل قرآن کلاس‌های ما برقرار هستند و در سطح 10 شهرستان در استان کلاس‌های قرآن ما مخاطب دارند.
خدامرادی در پایان از نماینده نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایلام، نماینده ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان، مدیر کل امور بانوان استانداری ایلام برای کمک و همراهی با قرآن تقدیر کرد.
captcha