سهام مرادخانی، مدیر موسسه قرآنی مکتبالصادق(ع) ایلام امروز در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از ایلام، اظهار کرد: از سال 1369 بنا به علاقهای که داشتم فعالیتهای قرآنیام را آغاز کردم، زبان مادریام عربی بود و همین امر موجب شده بود که در روانخوانی قرآن مشکل چندانی نداشته باشم.
وی با بیان اینکه دبیر زبان انگلیسی آموزش و پرورش بودم ولی علاقه بیش از حد به قرآن مرا به سوی فعالیت در این زمینه کشاند افزود: نیمه دوم سال 1370 بود که در دوره تفسیر و مفاهیم قرآن با حضور استاد «ابوالفضل بهرامپور» شرکت کردم و در همین راستا یک دوره تفسیر قرآن نیز در دانشگاه شریف در تهران در محضر استاد «شفائی» در نیمه دوم سال 88 گذارندم.
این فعال قرآنی اضافه کرد: از سال 82 تا 85 به همراه یکی دیگر از همکاران فرهنگیام روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته برای شرکت در کلاس اخلاق و عرفان استاد «سید عبدالرحمن هاشمی» از ایلام به تهران و کرج میرفتیم چرا که ایشان در دوران دانشجویی از اساتید برجسته دانشگاهمان و از مشوقان روی آوردن ما به انجام فعالیتهای قرآنی بود.
مدیر موسسه قرآنی مکتبالصادق(ع) ایلام با اشاره به اینکه در نیمه دوم دهه 70 و نیمه اول دهه 80 از 24 ساعت موظفی تدریس در مدارس 12 ساعت زبان انگلیسی و 12 ساعت قرآن در مقطع دبیرستان تدریس میکردم خاطرنشان کرد: برای بسیج فرهنگیان استان نیز یک دوره کلاس تفسیر قرآن برگزار کردیم که البته کلاسهای قرآن ما در مساجد و تکایا قطع نشده و همواره تشکیل می شدند.
مرادخانی ادامه داد: شانزدهم آذر ماه سال 90 بود که موسسه قرآنی مکتبالصادق(ع) را رسما افتتاح کردیم و نباید فراموش کرد که نه از نظر مالی نیاز داشتم و نه از نظر شغلی ولی عشقم به قرآن و جذبهای که در این کتاب آسمانی بود مرا به سمت خود کشاند و باعث شد از سال 69 تاکنون از این کلام الهی فاصله نگیرم.
وی با بیان اینکه کلیه شهریه قرآنآموزان صرف مخارج و هزینههای قرآنی خود موسسه میشود یادآور شد: بعدازظهر سهشنبه هر هفته در منزل دکتر «کسرایی» کلاس تفسیر قرآن و زیارت آلیاسین داریم که عموما فرهنگیان هستند و البته سایرین نیز حضور دارند که باید به این نکته اشاره کنم تعدادی از پزشکان ایلام در راستای انجام امور عامالمنفعه و کمک به نیازمندانی که از سوی موسسه ما معرفی میشوند همکاری دارند.
مدیر موسسه قرآنی مکتبالصادق(ع) ایلام به استقبال بیشتر قرآنآموزان در فصل تابستان اشاره و عنوان کرد: در سایر فصول نیز قرآن آموز وجود دارد ولی به نسبت فصل تابستان کمتر هستند و در تمام رشتهها از جمله روخوانی، روانخوانی، تجوید، صوت و لحن و تفسیر کلاسهای آموزشی داریم.
مرادخانی با اشاره به اینکه در سال 91 موسسه را به مرکز تخصصی قرآن آموزی تبدیل کردیم و الان تنها مرکز تخصصی قرآن در استان هستیم عنوان کرد: در این موسسه از حضور اساتیدی چون حق نظری، نجفی، رحیمی، تولیده و جلیلی که در استان ایلام زبان زد هستند استفاده میکنیم.
مدیر اولین مرکز تخصصی قرآن آموزی در ایلام به فعالیت موسسه در مناسبتها و ایام مختلف سال اشاره و تصریح کرد: در اولین پنجشنبه از هر ماه عربی نماز امام زمان(عج) در موسسه برپاست و در ایام شبهای قدر و مراسمات احیاء و سایر مناسبتها، موسسه فعالیت خاص خود را دارد که در راستای انجام فعالیتهای فرهنگی اجتماعی در موسسه نیز تاکنون 8 جهیزیه عروس، یک کمک هزینه جراحی چشم، کمک هزینه تحصیلی یک دانشجو، کمک هزینه سفر به مشهد مقدس برای دو نفر زیارت اولی و پرداخت کمک هزینه درمانی یک بچه مریض نیز از سوی موسسه قرآنی مکتب الصادق (ع) پرداخت کرده است.
مدیر موسسه قرآنی مکتبالصادق (ع) ایلام اظهار کرد: مجمع خیرین موسسه قرآنی مکتبالصادق (ع) که متشکل از اولیای قرآن آموزان است را تشکیل دادیم که علاوه بر انجام فعالیتهای قرآنی کمک به نیازمندان نیز فراموش نشود.
مرادخانی با بیان اینکه مخاطبان و قرآن آموزان این موسسه از 3.5 ساله تا 60 ساله هستند عنوان کرد: در سنوات گذشته 2 دوره تربیت معلم روخوانی و روانخوانی قرآن برگزار کردیم که هم اکنون نیز سومین دوره آن در حال برگزاری است.
وی تاکید کرد: در سنوات گذشته از سوی مسئولان استان خیلی مورد حمایت قرار نمیگرفتیم که خوشبختانه در دوره مدیریت جدید ارشاد اسلامی استان مورد حمایت و توجه قرار گرفتهایم، نیاز ما فقط مادی و تامین اعتبار نیست بلکه مهمترین نیاز ما معنوی است و نباید فراموش کرد که یک بازدید ساده از موسسات میتواند تاثیرات خاص خود را داشته باشد.
این فعال قرآنی در ایلام با اشاره به اینکه تهاجم فرهنگی دشمنان، جامعه و به ویژه نسل جوان ما را هدف قرار داده است عنوان کرد: تمسک به قرآن در این عصر میتواند ما را بیمه کرده و از برنامههای تخریبی دشمنان حفظ کند که موسسات قرآنی فعال در سطح جامعه وظیفه سنگینی بر عهده دارند که اگر حمایت شوند مردم هم به این کتاب هدایتگر و روشنب بخش بیش از پیش روی میآورند.
مرادخانی اضافه کرد: همانطور که نهضت سوادآموزی برای ریشهکنی بیسوادی خانه به خانه این طرح را اجرا میکرد باید برای آموزش قرآن در سطح جامعه نیز نهضت قرآنی شکل گیرد و برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی یک نهضت ملی در کشور ایجاد شود که تحقق این مهم نیازمند عزم مسئولان است.
وی با بیان اینکه ادارات در برنامههای جانبی خود در خیلی از امور هزینه میکنند ولی برای قرآن آموزی کارکنان هزینهای انجام نمیدهند گفت: اگر ما خودمان را به عنوان مسلمان بدانیم و قرآن را نیز به عنوان کتاب آسمانی بپذیریم باید این فرمایش رسول اکرم(ص) را فراموش نکنیم که دو امانت گران بهای پیامبر(ص) در بین مردم، قرآن و عترت بود که تمسک به این دو اصل مهم ضامن سعادت جامعه خواهد بود.
این معلم قرآن افزود: خطرات فرهنگی که تهدید کننده جامعه و زندگی ما هستند با تمسک به قرآن ناکام خواهند شد و ما باید از طریق قرآن و برقراری ارتباط با این کتاب الهی خود را بیمه کرده تا جامعهای سالم و امن داشته باشیم چرا که قرآن ضامن سلامت و سعادت بشر است.
مرادخانی با اشاره به اینکه تاکنون 6 حافظ کل قرآن فارغالتحصیل داشتهایم عنوان کرد: خوشبختانه مقامات استانی و کشوری از سوی قرآن آموزان موسسه قرآنی مکتبالصادق(ع) ایلام کسب شده و البته با تلاش و همکاری این عزیزان در ایام اربعین نیز غذا و جای اسکان در موسسه برای زائران امام حسین(ع) فراهم شد و قدمی در راستای خدمت به امام حسین (ع) و ابوالفضل العباس(ع) برداشتیم.