عظیم ایدی، سرپرست معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام امروز در گفت و گو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از ایلام، اظهار کرد: هفته قرآن و عترت استان ایلام از طرحهای دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که به منظور تبلیغ، ترویج و گسترش فعالیتهای قرآنی و با هدف تولید و ارائه دستاوردهای قرآن و عترت و جلب مشارکت دستگاههای اجرایی و مراکز و موسسات غیردولتی در سطح استانها با محوریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طی یک هفته برگزار میشود.
ایدی گفت: 6 هزار و 301 اثر به دبیرخانه هفته قرآن و عترت ایلام ارسال شده که 94 اثر در بخش مسابقات حضوری، 61 اثر در بخش شعر و ادبیات قرآنی، 56 اثر در بخش فیلم و فیلمنامه نویسی، 5 هزار و 650 اثر در بخش مکتوب، 17 اثر در بخش هنرهای نمایشی، 57 اثر در بخش صنایع دستی و 366 اثر در بخش هنرهای تجسمی وصول شده است.
وی با بیان اینکه این طرح در سال جاری برای اولین بار در 8 استان کشور برگزار میشود افزود: استان ایلام نیز یکی از 8 استانی است که امسال در اجرای برنامههای هفته قرآن و عترت ایفای نقش میکند.
سرپرست معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اضافه کرد: جشنواره هفته قرآن و عترت به لحاظ ساختاری در هر استان، دارای یک شورای سیاستگذاری و یک ستاد برنامهریزی و یک ستاد اجرایی و دبیرخانه است که این هفته پس از تصویب در دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی و طی یک تفاهمنامه از مرکز موافقت اجرا را دریافت کرده است.
ایدی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری هفته قرآن و عترت، ترویج و تبلیغ قرآن و عترت در حوزههای مختلف، معرفی دستاوردها و توانمندیهای علوم قرآنی در استان و ارتقاء سطح کمی و کیفی فعالیتهای قرآن و عترت است خاطرنشان کرد: برقراری ارتباط با سایر حوزههای استانی فعال در موضوع قرآن و عترت، تقویت و توسعه تعاملات و هماندیشی بین دستگاههای اجرایی و مراکز علمی و موسسات قرآنی، جریان سازی قرآنی و ایجاد تحرک بین دستگاههای اجرایی، بهرهمندی از توان، امکانات و استعدادهای دستگاههای اجرایی و نهادهای مردمی در حوزه قرآن از دیگر اهداف هفته قرآن و عترت در استان است.
وی برنامههای هفته قرآن و عترت در استان را دو بخش رقابتی، جشنوارهها و مسابقات و بخش نمایشگاهی و غیررقابتی و فعالیتهای جنبی اعلام و عنوان کرد: بخش رقابتی و جشنوارهها شامل 7 عنوان فراخوان در 25 رشته است که در بخش رشتههای مکتوب، شعر و ادبیات داستانی قرآنی، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، فیلم و فیلمنامه نویسی، مسابقات قرآنی و جشنواره نمایش و نمایشنامه نویسی است.
سرپرست معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان رشتههای مکتوب را شامل کتاب، پایاننامه، مقاله، فضای مجازی، وبسایتها و وبلاگها، نرمافزارهای رایانهای و انشاء نویسی دانست و گفت: بخش شعر و ادبیات داستانی قرآنی شامل شعر کلاسیک، شعر سپید و داستانهای قرآنی است.
ایدی با بیان اینکه بخش هنرهای تجسمی شامل نقاشی، گرافیک، عکس و خوشنویسی است تاکید کرد: بخش صنایعدستی نیز شامل سفال، معرق و منبت، دستبافتها و دستسازها است که در بخش فیلم و فیلمنامه نویسی نیز تهیه فیلم کوتاه، مستندات و فیلمنامه نویسی مدنظر است.
وی یادآور شد: مسابقات قرآنی در هفته قرآن و عترت شامل رشتههای حفظ 10 و 20 جزء و حفظ کامل قرآن کریم، قرائت و ترتیل و آواها و نغمات است که در بخش جشنواره نمایش و نمایشنامه نویسی نیز نمایش صحنهای و خیابانی و نمایشنامه نویسی در نظر گرفته شده است.
سرپرست معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اینکه به نفرات اول تا سوم در هر جوایز نفیسی در نظر گرفته شده که با نظر داوران اهدا خواهند شد اظهار کرد: در بخش نمایشگاهی آثار برگزیده فعالان قرآنی در حوزه قرآن و عترت به مدت یک هفته در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد ایلام به نمایش گذاشته میشود .
ایدی اضافه کرد: بخش فعالیتهای جنبی، کارگاه نقاشی، کارگاه خانواده و نماز، غرفه یادواره شهدا و ایثارگران، محافل انس با قرآن، محافل شبشعر با موضوعات قرآنی، نشستهای علمی و کارگاههای آموزشی با موضوع قرآن و همچنین اجرای 10 برنامه در شهرستانها همزمان در هفته قرآن و عترت برگزار میشود.
وی در پایان تاکید کرد: جشنواره هفته قرآن و عترت از 12 تا 17 اسفند ماه سال جاری در ایلام برگزار میشود و تاکنون 4 جلسه شورای سیاستگذاری، 10 جلسه شورای برنامهریزی و بیش از 15 جلسه ستاد اجرایی هفته قرآن و عترت در ایلام برگزار شده است.