فضای اقتصادی كشور برای سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز شده است
کد خبر: 3873011
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۲

فضای اقتصادی كشور برای سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز شده است

گروه سیاست و اقتصاد ـ عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع دستی، معادن و كشاورزی فارس با اشاره به شرایط اقتصادی كشورمان گفت: فضای سیاسی و اقتصادی کشور در حدود یک و نیم سال گذشته به‌شدت برای جذب سرمایه‌گذار مخاطره‌آمیز شده است.

به گزارش ایكنا از فارس، یلدا راهدار، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس امروز، 30 دی‌ماه در سی و پنجمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان گفت: فضای سیاسی و اقتصادی کشور در حدود یک و نیم سال گذشته به‌شدت برای جذب سرمایه‌گذار مخاطره‌آمیز شده و در بسیاری موارد، تحریم‌ها باعث خروج سرمایه و یا کاهش ورود حجم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به کشور شده است.
وی با اشاره به گزارش امنیت سرمایه‌گذاری در کشور افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس از زمستان سال 96 اقدام به محاسبه شاخص امنیت سرمایه‌گذاری در کشور کرده است که این گزارش با استفاده از 21 مولفه پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه و 17 مولفه آماری منتشر می‌شود.
راهدار اظهار كرد: در هر گزارش که به‌صورت فصلی از سوی مجلس شورای اسلامی منتشر می‌شود، رتبه‌بندی استان‌ها نیز مشخص و اعلام می‌شود که آخرین گزارش منتشر شده در این زمینه در کشور مربوط به فصل بهار 98 است.
وی با ارائه گزارش وضعیت امنیت سرمایه‌گذاری استان فارس برگرفته از گزارش مجلس اضافه کرد: بر اساس این گزارش مؤلفه آماری استان در بهار 98 نسبت به فصل گذشته به میزان 6 درصد بهبود یافته است اما نسبت به میانگین کشوری در بهار 98 حدود 11 درصد وضعیت نامساعد شده است و این در حالی است که در فصل‌های گذشته وضعیت استان از میانگین کشوری بهتر بوده است.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: در زمستان 96 رتبه امنیت سرمایه‌گذاری استان فارس در جایگاه 18 در کشو بوده که این آمار در بهار 98 به رتبه 7 رسیده است.
راهدار بیان كرد: همچنین مولفه پیمایشی استان در بهار 98 نسبت به فصل گذشته به میزان یک درصد بهبود یافته است و نسبت به میانگین کشوری در بهار 98 حدود یک و سه دهم درصد وضعیت مساعدتر شده است که این آمار نشان می‌دهد در فصل‌های گذشته وضعیت استان از میانگین کشوری نامطلوب بوده است.
وی گفت: شاخص کلی امنیت سرمایه‌گذاری استان در بهار 98 نسبت به فصل گذشته به میزان سه و دو دهم درصد درصد بهبود یافته است و نسبت به میانگین کشوری در بهار 98 حدود دو و شش دهم درصد وضعیت مساعدتر شده است.
راهدار افزود: این در حالی است که در فصل های بهار، تابستان و پاییز 97 وضعیت استان نسبت به میانگین کشوری نامطلوب بوده است.
وی بیان كرد: بر اساس این گزارش نماگر فرهنگ و وفای به عهد صداقت و راستی، دولت و تعریف و تضمین حقوق مالکیت جز مولفه‌های نامساعد استان و مولفه‌های رواج توزیع کالای قاچاق، سرقت مالی(پول نقد، کالا و تجهیزات) و میزان اختلال ایجاد شده در اثر تحریم‌های خارجی جزو مولفه‌های مساعد استان شناخته شده است.
راهدار اظهار کرد: در بهار 98 استان‌های ایلام، خراسان جنوبی و قم مساعدترین استان‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری و استان‌های تهران، گیلان و کهگیلویه و بویر احمد نامساعدترین استان‌ها مشخص شده است.
وی با اشاره به یکی از شاخص‌های مهم در امنیت سرمایه‌گذاری ادامه داد: یکی از عوامل موثر در هر استان بر میزان امنیت سرمایه‌گذاری، میزان شاخص NEED است و در واقع این مولفه یکی از شاخص‌هایی است که در اقتصاد هر کشور مورد توجه قرار می‌گیرد و این شاخص مناسب‌ترین معیار برای نشان دادن واقعیت‌های اقتصادهای در حال ظهور با خطر بیکاری و عدم فعالیت است.
راهدار اضافه کرد: شاخص NEET بیانگر سهم جوانان 15 تا 24 سال غیرشاغلی است که نه در حال تحصیل هستند و نه به کسب مهارت مشغولند که در این دوران ممکن است یک فرد از چرخه اقتصاد خارج شود.
وی بیان كرد: میزان شاخص NEED در سال 97 در استان فارس برای مردان و زنان 36 و دو دهم درصد است که این آمار به تفکیک برای مردان 28 درصد و برای زنان 44 و 8 دهم درصد است هرچه این شاخص بالاتر باشه به معنی به حاشیه رانده شدن جوانان و هر چه پایین باشد نشان گذر سالم از مدرسه و دانشگاه به محل کار است.
راهدار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت مجوزهای سرمایه‌گذاری گفت: در سال 93 تعداد 2111 مجوز در کشور صادر شده که این میزان در سال 98 به 1582 مجوز رسیده است که این آمار نشان‌دهنده رو به بهبود این بخش است.

انتهای پیام
captcha