حداقل 2 بند از ده‌ها بند قانون حمایت از معلولان را اجرا کنید
کد خبر: 3826494
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷
رئیس هیئت مدیره بنیاد معلولان ایرانیان:

حداقل 2 بند از ده‌ها بند قانون حمایت از معلولان را اجرا کنید

گروه جامعه ــ رئیس هیئت مدیره بنیاد خیریه معلولان ایرانیان با انتقاد از اینکه قانون حمایت از معلولان فقط تصویب شده و در عمل اجرا نشده است، گفت: مسئولان حداقل از ده‌ها بند این قانون، دو بند مناسب‌سازی و استخدام معلولان را اجرا کنند.

ناهید کلوشانی، مؤسس و رئیس هیئت مدیره بنیاد خیریه معلولان ایرانیان، در گفت‌وگو با ایکنا؛ از عضویت دو هزار فرد معلول در این بنیاد خبر داد و گفت: این بنیاد با محوریت اشتغال و کارآفرینی در حال فعالیت است.  

وی با اشاره به اینکه کارگاه بزرگ اشتغال این بنیاد در تهران واقع در ابتدای خیابان پاسداران در حال فعالیت است، گفت: در این کارگاه خانم‌ها و آقایان هنرمند معلول فعالیت‌های هنری مختلفی را از جمله نقاشی، صنایع دستی، گلیم، معرق، عروسک‌سازی، بافندگی و رزین انجام می‌دهند و علاوه بر اینکه خودشان اجناسشان را در معرض فروش می‌گذارند، به سایر معلولان نیز این هنرها را آموزش می‌دهند.

معلولان صاحب شبکه اطلاع‌رسانی می‌شوند

رئیس هیئت مدیره بنیاد خیریه معلولان ایرانیان ادامه داد: گرفتن مجوز فعالیت شبکه مجازی ویژه معلولان کار مهم دیگری است که انجام شده و در حال بارگذاری و تهیه محتوای مرتبط با معلولان برای این سایت اطلاع‌رسانی هستیم. معلولان در این شبکه مسائل و مشکلات خود را مطرح می‌کنند؛ همچنین به کمک این شبکه اطلاع‌رسانی تلاش می‌شود تا آحاد جامعه به این باور برسند که با وجود آنکه برخلاف آرمان‌ها در کشور ما معلولیت نوعی محدودیت است، ولی این محدودیت مانع فعالیت معلولان نمی‌شود.

وی با انتقاد از وضعیت بسیار سخت تردد در شهر و مکان‌های عمومی برای معلولان گفت: حتی در گالری‌هایی که آثار هنرمندان معلول به نمایش گذاشته می‌شود هم رمپ‌ها به سختی نصب شده و معلولان با مشکلات زیادی به گالری‌هایی تردد می‌کنند که آثار خودشان در آنها به نمایش درآمده است.

معلولیت متعلق به قشر خاصی از جامعه نیست

کلوشانی در پاسخ به این سؤال که آیا پس از تصویب قانون حمایت از معلولان، اتفاق عملی برای حمایت از این قشر رخ داد؟ گفت: قوانین فقط تصویب شد اما بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته نشد. متأسفانه معلولان دغدغه مسئولان نیستند و مسئولان فکر می‌کنند که معلولیت متعلق به قشر به خصوصی از جامعه است، در حالی که حوادث‌ مختلفی از جمله عبور ساده از خیابان که همراه با تصادف باشد، پرت شدن از بلندی، بیماری‌ای مانند MS یا فلج اطفال که من به آن مبتلا هستم و ... نیز موجب معلولیت می‌شود و ممکن است فردی پس از سال‌ها زندگی عادی دچار معلولیت شود.

وی از مسئولان خواست حداقل از ده‌ها بند قانون حمایت از معلولان دو بند مناسب‌سازی و استخدام معلولان را اجرا کنند و افزود: عمر ما با همین شرایط گذشت اما تلاش می‌کنیم کسانی که در آینده دچار معلولیت می‌شوند زندگی بهتری داشته باشند. در نهایت با بی‌توجهی مسئولان و تلاش خودمان موفقیت‌هایی را به دست آورده‌ایم تا برای آیندگان اتفاق‌های خوبی رخ دهد.

کلوشانی در واکنش به حمایت‌هایی که برخی از مؤسسات خیریه در برپایی نمایشگاه آثار هنری معلولان انجام می‌دهند، گفت: هر کاری که باعث شود برای بهتر شدن زندگی افراد معلول جرقه‌ای زده شود، مرا خوشحال می‌کند و خوشحال‌تر می‌شوم که مردم به معلولیت ما نگاه نکنند، بلکه ابتدا هنر و زیبایی آثارمان را ببینند، نه اینکه به خاطر معلولیت خالق اثر، تابلوی او را بخرند؛ هنر و خلاقیت ستودنی است، از سوی هر شخصیتی که باشد.

وی ادامه داد: معلولانی در کارگاه دارم که به بیماری CP مبتلا هستند. این بیماری موجب می‌شود که حرکات موزون بدن از بین برود. علی‌رغم لرزش‌های شدید دست و بدن، این هنرمندان آثار سیاه‌قلم بسیار زیبایی خلق می‌کنند که بیننده را به تحسین وامی‌دارد و امیدوارم در کشورمان به درجه‌ای از عشق و علاقه برسیم که مردم و مسئولان به همه گروه‌ها و قشرهای جامعه به خصوص معلولان توجه بیشتری کنند.

انتهای پیام

captcha