رشد ۱٫۲ درصدی بورس در هفته گذشته
کد خبر: 3654925
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰

رشد ۱٫۲ درصدی بورس در هفته گذشته

ازار سهام پس از عبور از شوک سیاسی هفته گذشته ناشی از عدم تایید پایبندی ایران به برجام از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا، مسیر عادی خود را در این هفته بازیافت و با رشد ۲/ ۱ درصدی، نخستین هفته سبز رنگ خود را در فصل زرد ثبت کرد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) جهان اقتصاد نوشت: در پایان معاملات هفته منتهی به ۲۶ مهر ماه ۹۶، شاخص کل با ۱۰۲۴ واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم ۸۵۷۶۸ واحد رسید.

شاخص بازار اول با ۹۸۳ واحد افزایش به رقم ۵۹۵۳۱ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۸۴۲ واحد افزایش عدد ۱۸۹۹۸۹ واحد را تجربه کرد و به ترتیب با ۶۷۹ /  ۱  درصد و ۴۵ /  ۰  درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.

در ۵ روز کاری  هفته  چهارم  مهرماه ، ارزش کل معاملات اوراق بهادار به ۹۲۴۸ میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ۱۳  درصد کاهش یافته است.

در ضمن تعداد ۳۰۳۱ میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از ۳۴۸ هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب ۸ درصد  کاهش و ۲۵ درصد افزایش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.

این درحالی است که تعداد ۳۶ میلیون واحد از صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش کل بیش از ۳۷۲ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و  هرکدام با ۸ درصد کاهش نسبت به هفته گذشته همراه شد.

در همین حال، با بازگشت توجه سرمایه‌گذاران به عوامل درونی بازار، نگاه‌ها به سمت گزارش‌های ۶ ماهه شرکت‌ها جلب شده است؛ اطلاعیه‌هایی که انتظار می‌رود انتشار انبوه آنها در دو روز اول هفته آینده مصادف با آخرین مهلت قانونی، نوساناتی را در بورس تهران موجب شود.

فصل گزارش‌های ۶ ماهه به دلیل ارسال اطلاعات مالی میان‌دوره‌ای شرکت‌ها که حسابرسی نیز می‌شوند، در تعیین جهت بازار و رفتار سرمایه‌گذاران از اهمیت زیادی برخوردار است. فصل جاری گزارش‌های ۶ ماهه نیز از این قاعده مستثنی نیست و پس از چند ماه بی‌خبری رسمی از وضعیت صورت‌های مالی شرکت‌ها، تحلیلگران به شدت منتظر دریافت اطلاعات موثق مالی از بنگاه‌ها هستند. در شرایط فعلی، انتظارات از وضعیت صنایع مختلف کاملا متفاوت است و از این‌رو میزان تطابق محتوای واقعی گزارش‌ها با انتظارات قبلی، نقش اساسی در نوسانات کوتاه‌مدت بازار خواهد داشت. در میان صنایع مختلف، انتظارات از گروه معدنی و فلزی در بالاترین سطح خود قرار دارد. در این میان، درخصوص محتوای گزارش‌های شرکت‌های بزرگ در بخش فولاد، مس، سنگ‌آهن، سرب و روی و نیز رایانه‌ای‌ها بیشترین خوش‌بینی در بین سرمایه‌گذاران وجود دارد و طبیعتا هر گونه اعلام عملکرد ضعیف‌تر می‌تواند واکنش منفی قابل‌توجهی را رقم بزند.

کاهش یک واحدی فرابورس

چهارمین هفته مبادلاتی مهرماه در حالی پایان یافت که در طول آن معامله‌گران، یک هزار و ۳۴۶ میلیون ورقه بهادار را در ۵۳۲ هزار نوبت معاملاتی دست به دست کردند و ارزش مبادلاتی ۷ هزار و ۸۳۱ میلیارد ریالی را در بازارهای نه‌گانه فرابورس به ثبت رساندند.

در ۵ روز مبادلاتی هفته منتهی به ۲۸ مهرماه ۹۶، بیش از نیمی از حجم کل مبادلات هفتگی فرابورس در اختیار بازارهای اول و دوم قرار گرفت و بدین ترتیب شاهد دادوستد ۷۳۵ میلیون سهم به ارزش نزدیک به یک هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال بودیم.

شاخص کل فرابورس ایران نیز در پی فرازوفرودهایی در روز ۲۲ مهرماه تا ارتفاع ۹۳۴ واحدی نیز صعود کرد اما در نهایت با افت اندک (یک واحدی) نسبت به هفته گذشته در ارتفاع ۹۲۸ واحدی، مبادلات این هفته را خاتمه بخشید.

همچنین تحت تاثیر ادامه پذیره‌نویسی سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم در افزایش سرمایه شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو که از روز دوم مهرماه به مدت ۳۰ روز آغاز شده است، هفته گذشته تعداد ۸ میلیون ورقه به ارزش معاملاتی ۱۱ میلیارد ریال در بازار سوم مورد مبادله قرار گرفت.

در آخرین روز کاری این هفته، معامله ۱۰۰ درصدی اوراق طرح صنعتی «لیوان استوانه‌ای با در فشاری» در بازار دارایی فکری فرابورس قطعیت یافت که تعداد کل این اوراق ۱۰۰۰ ورقه و قیمت پایه کل نیز ۳ میلیارد ریال بود. گفتنی است این اوراق به روش مستقیم و بی‌واسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری عرضه شد.

از دیگر رویدادهای مهم هفته گذشته می‌توان به عرضه اولیه ۱۰ درصد از سهام شرکت شیر پگاه آذربایجان شرقی به روش ثبت سفارش اشاره کرد که هر سهم «غپآذر» در این عرضه ۳ هزار و ۳۵۰ ریال قیمت خورد. در این عرضه که ششمین عرضه اولیه فرابورس در سال جاری به شمار می‌رود تعداد ۲۰ میلیون سهم پگاه آذربایجان شرقی معامله شد.

طی هفته گذشته نقل‌وانتقال ۵ میلیون ورقه بدهی به ارزش مبادلاتی حدود ۵ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال منجر به صدرنشینی اوراق بدهی در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس شد.

در ادامه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله با دادوستد ۳۴ میلیون ورقه ETF به ارزش ۳۲۸ میلیارد ریال جایگاه دوم را در این بازار به خود اختصاص دادند و اوراق تسهیلات مسکن نیز رتبه سوم را به لحاظ حجم و ارزش مبادلاتی در بازار ابزارهای نوین مالی به دست آوردند.

بدین ترتیب مبادلات صورت گرفته در تابلو تسهیلات مسکن به خریدوفروش ۳۴ هزار ورقه تسه به ارزش ۲۶۲ میلیارد ریال منتهی شد که نسبت به هفته گذشته با افت ناچیزی روبه‌رو شده است.

در مجموع، نتیجه دادوستدهای انجام‌شده در بازار ابزارهای نوین مالی، جابه‌جایی ۳۹ میلیون ورقه به ارزش حدود ۵ هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال بود.

تابلوهای مبادلاتی بازار پایه نیز میزبان نقل‌وانتقال ۵۶۳ میلیون سهم در بیش از ۵۷ هزار نوبت دادوستدی بودند که این مبادلات ارزش ۷۸۳ میلیارد ریالی را به ثبت رسانید.

در نهایت در صدر جدول ارزش مبادلات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه‌های صنعت، به ترتیب نام گروه‌های حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات؛ انبوه‌سازی، املاک و مستغلات؛ فلزات اساسی و محصولات شیمیایی را می‌بینیم که گروه حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات با در اختیار داشتن ۱۴ درصد از ارزش معاملات خرد، جایگاه نخست و سایر گروه‌ها با سهم ۱۳ درصدی، رتبه‌های دوم تا چهارم را کسب کرده‌اند.

captcha